*Review*

Mijn eerste les bij Hans was ongekend! Verrassend en vol van energie. Bijv: als de duim ontspannen is, kunnen de andere vingers ook ontspannen!!!! Dit was een les om nooit meer te vergeten. Mijn stres verdween. Veel dank Hans.

Johma.

*Review*

Tijdens de lessen krijgen alle aspecten van het spelen de aandacht. Dankzij Hans kan ik zeggen dat bij mij ‘het kwartje gevallen is’. En kan ik werken aan een lang gekoesterde droom.

Suzanna 

Het komt zeer regelmatig voor dat er te gespannen piano wordt gespeeld. Dit kan bijvoorbeeld ontstaan door de houding achter de piano, te graag vorderingen willen maken of simpelweg de manier van spelen. Dit heeft als gevolg dat de pianist vaak niet het gewenste resultaat behaald. Irritatie, frustratie en soms zelfs lichamelijke klachten kunnen dan het gevolg zijn.

De praktijk leert dat in een staat van volledige ontspanning, mensen meer blijken te kunnen dan dat ze zelf voor mogelijk hadden gehouden.

“Voor mensen die een druk bestaan leiden en, ondanks hun interesse, daardoor niet aan een consistente manier van oefenen toekomen, is het goed te bedenken dat je met 2x 5 minuten per dag oefenen, veel bereiken kunt. Plan dan bv in dat je 5 minuten voor je ontbijt en 5 minuten voor je avondmaal gaat oefenen. Daar bereik je meer mee dan 1, 2 of 3 x per week een half uur oefent.”

Ik denk hierbij dan aan een gedateerd gezegde, maar daarom niet minder waar; ‘Iedere dag een draadje, is een hemdsmouw in het jaar.’ 

De lesmethode van Natuurlijk pianoles is geschikt voor iedereen, of je nou een ambitieuze beginnend- of ver gevorderde pianist bent.
De pianodocent zal samen met de leerling gaan kijken welke leerwijze voor diegene het beste past zodat iedere leerling op maat pianoles krijgt.